Rákóczi túrós

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

a tésztához

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1-2 evőkanálnyi víz
  • 1 csipet só

töltelékhez

  • 33 dkg tehéntúró
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg búzadara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás sárgája
  • lekvár a töltelék alá

a habhoz

  • 6 tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanálnyi piros lekvár

Elkészítés

Egy nagy tálba tesszük a lisztet, és a sót, és a vajjal kézzel összekeverjük. Majd mehet bele a víz, azután a porcukor. Simára gyúrjuk. Egy nagyobb jénai tálba, vagy egy kisebb tepsire, és 180 fokos sütőben, amit előmelegítettél, megsütjük. Ez kb. 10-15 perc. Közben a töltelék anyagait összekeverjük. Megkenjük vékonyan a lekvárral a félig sült tésztát, rátesszük a tölteléket, és visszatesszük a sütőbe még kb. 10-15 percre. Levesszük a sütőt 150 fokra. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a lekvárt. Szétterítjük a tetején, szitán rászórunk kevés porcukrot, és további 20 percre visszatesszük a sütőbe.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.